Ook goede voornemens voor 2017?

Er staat een nieuw jaar voor de deur. Tijd dus voor een terug- en vooruitblik en het opmaken van goede voornemens. Wat wil je in 2017 anders doen? Wat kan beter, waardevoller of pittiger.

Een goed voornemen is alleen waardevol als deze staande kan worden gehouden. Het voornemen moet ook vol te houden zijn op een grijze maandagochtend in februari bijvoorbeeld, of op een hete zomerdag in juli. De inspiratie en ambitie die in mijn voornemens zitten, geven mij soms vleugels maar ik moet het pragmatische daarbij niet uit het oog verliezen. Ik moet wel eerst kunnen lopen voordat ik kan “vliegen”!

Kortom mijn voornemens moeten haalbaar zijn en ik moet ze kunnen opnemen en verwerken in de alledaagse gewoonten. Zodat het beklijft. 

Geen zin in het opmaken van goede voornemens? Hier is een aantal suggesties, ondersteund door een paar interessante boeken.

Voornemen 1:
Ik ga werk maken van verzuim met meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid

Geen slecht idee aangezien het verzuim in Nederland weliswaar sinds 2004 redelijk constant is gebleven, maar nog wel boven het EU gemiddelde ligt. De kosten zijn hoog en de overheid legt de zorg voor een goede gezondheid van medewerkers steeds meer bij de werkgevers en de medewerkers zelf. Investeren in duurzame inzetbaarheid is een belangrijk begrip geworden in de strijd tegen verzuim. De volgende boeken kunnen helpen.

Ziek zijn, maak er werk van - Marlies Teunis

ziek-zijn-maak-er-werk-vanDe bedrijfsgezondheidszorg ligt onder vuur; vanuit verschillende hoeken: politiek, vakbond en maatschappij, zijn er geluiden dat het anders moet. Ondertussen hebben werkgevers en werknemers behoefte aan een aanpak die medewerkers van organisaties duurzaam inzetbaar houdt. Marleen Teunis reikt in 'Ziek zijn, maak er werk van’ concrete instrumenten aan om deze maatschappelijk verantwoorde aanpak te doen slagen.

Meer informatie>


Aan zet met inzet - Gaston Dollevoet, Peter Dona, Herman Evers

aanzet-met-inzetHoe kunnen organisaties het best blijven profiteren van de ervaring van hun medewerkers en hoe blijven werknemers met plezier aan het werk? Inzetbaarheid is een actueel thema waarover nog weinig informatie gestructureerd beschikbaar is. 'Aan zet met inzet' bekijkt dit vanuit het perspectief van werkgever en werknemer en geeft handvatten aan managers, (HR)adviseurs en werknemers om mee aan de slag te gaan. Het laat zien dat duurzame inzetbaarheid op vele manieren is onder te brengen in de HR-procesgang.

Meer informatie >


Voornemen 2:
Ik ga slimmer rekruteren

CV matchen met het functieprofiel, een of twee interviews en je hebt de beste kandidaat binnen. Nou, echt niet. Er komt tegenwoordig in de snel veranderende wereld meer kijken bij goede werving en selectie. De drijfveren van een kandidaat zijn op dit moment zeker net zo belangrijk als kennis en kunde. Een nieuwe benadering van rekruteren, mogelijk ondersteund door onderstaande boeken.

Agile Talent - Ralf Knegtmans

agile-talentDe wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Onder invloed van technologische ontwikkelingen is wat vandaag gangbaar is, morgen alweer gedateerd. Dit heeft niet alleen een grote invloed op bedrijven, maar ook op de mensen die er werken. Je kunt hen niet langer alleen selecteren op basis van wat ze kunnen of weten, maar dient ook mee te wegen wie ze zijn en wat hen drijft. De selectiecriteria van het talent van morgen zijn wezenlijk anders dan die van vandaag.

Meer informatie >

Strategische personeelsplanning in 6 stappen - Monique ten Hagen

strategische-personeelsplanningStrategische personeelsplanning is veruit het belangrijkste instrument om je organisatie succesvol te houden. Zeker nu de wereld steeds sneller verandert. De basis is de juiste mens op de juiste plek, nu en in de toekomst. Zelfregie, identiteit en bevlogenheid zijn onmisbaar voor een succesvolle organisatie. Als je dát beseft heb je goud in handen.

Meer informatie >

 

Voornemen 3:
Ik ga werken aan mijn persoonlijke effectiviteit

Duidelijke (haalbare) doelen stellen, onderkennen van je sterke en zwakke punten, durven maken van keuzes, durven assertief te zijn, helder communiceren, het past allemaal bij het ontwikkelen van de persoonlijke effectiviteit. Net als de volgende twee boeken.

Waar een wiel is, is een weg - Jaap Bressers

waar-een-wiel-isHoe krijg je meer plezier in wat je doet en kun je tegelijk anderen versterken? Heel simpel: door je eigen toegevoegde waarde te vergroten. Jaap Bressers leek voorbestemd om een topmanager te worden. Tot hij bij een duikongeluk op zijn 21e zijn nek brak en in een rolstoel belandde. Dit zette zijn leven op zijn kop en maakte dat hij op een heel andere manier ging kijken naar de wereld om zich heen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot cabaretier en spreker – Nederlands eerste sit-down comedian.

Meer informatie >

Ontdek je sterke punten - Marcus Buckingham

ontdek-je-sterke-puntenVaak kennen we onze talenten niet, gefixeerd als we zijn op onze zwakheden. Onze talenten slapen en dat is een gemis. Met 'Ontdek je sterke punten' gaat u op zoek naar uw mogelijkheden. Hierbij maakt u gebruik van de unieke code, die in elk boek staat, voor de StrengthsFinder. Dit is een ondersteunend internetprogramma met online feedback om talenten te ontdekken en in te zetten voor persoonlijk en zakelijk succes.

Meer informatie >

 

Door Thécla, Aqwanta HRM Services

Posted in Verzuim, Werving en selectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *