Waarom talent soms ontslag neemt!

Het behoud van goed personeel is de sleutel tot blijvend succes van iedere onderneming. Wanneer je om de haverklap ontslagbrieven krijgt, zal elk onderdeel van je bedrijf daarvan te lijden hebben. Een groot verloop heeft invloed op de productiviteit, het moraal van je werknemers en daarmee op de “bottom line”.

Dus als het verloop in je onderneming hoog is en je voortdurend vacatures hebt in te vullen, wordt het tijd de oorzaken hiervan op te sporen en de dingen die ervoor zorgen dat (goed) personeel wegloopt aan te pakken.

De volgende drie artikelen kunnen je hierbij van dienst zijn.

Waarom loopt goed personeel eigenlijk weg?
Tevreden werknemers zijn veel minder geneigd hun heil elders te zoeken. Dr. Travis Bradberry, president van het Amerikaanse bedrijf TalentSmart, de wereldleider in “emotional intelligence”, stelt dat vertrekkende werknemers niet zozeer bij hun baan maar bij hun leidinggevende weggaan. Bradberry zet een aantal valkuilen waar je als leidinggevende mee te maken hebt op een rijtje. Misschien iets te veel op de Amerikaanse markt gericht, maar met enige nuancering zeker ook bij ons toepasbaar.
Klik hier voor “9 Things that make good employees quit”.

Hoe haal je meer uit je personeel?
Ondernemen en tegelijkertijd goed een team leiden, is best een klus. Hoe vaak komt het niet voor dat de ondernemer een aantal stappen voorligt op het personeel bijvoorbeeld omdat ze onvoldoende zijn geïnformeerd, te weinig kunnen/mogen meedenken of omdat de leidinggevenden zich te weinig met het personeel hebben bemoeid. In dit artikel van begin vorig jaar uit Ondernemen met Personeel staat een aantal goede voornemens die zo aan het begin van het jaar het ondernemerschap een boost kunnen geven.
Klik hier voor 7 Tips voor goed ondernemerschap.

Hoe kom ik eigenlijk aan goed personeel?
Om goed personeel te kunnen behouden, zal je het natuurlijk eerst ook moeten hebben aangenomen. Het is geen eenvoudige klus om tussen al die kandidaten de juiste te vinden. In dit artikel worden 5 beproefde methoden om aan goed personeel te komen gepresenteerd.
Klik hier voor “5 manieren om goed personeel te vinden”.

Ik wens jullie veel leesplezier en uiteraard zou ik het leuk vinden als je dit blog wilt delen. Daarmee help je dan weer anderen.

 

Door Thécla, Aqwanta HRM Services

Posted in Werving en selectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *