Werkdruk alleen voor sukkels? Echt niet…

Werkdruk alleen voor sukkels? Echt niet...

Hieronder een drietal artikelen waarin oplossingen worden aangedragen:

1. Hoe ga je stress te lijf als je start in het bedrijfsleven

Er is veel stress onder jonge werknemers. Ook ik zie dat regelmatig in mijn praktijk. Druk om te moeten presteren, verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt en daardoor de angst je baan te verliezen zijn belangrijke oorzaken. Om jongeren tegen deze werkdruk te beschermen, ligt er een taak voor werkgever en werknemer zelf. Dit artikel geeft een aantal suggesties, die ik van harte onderschrijf.

2. De stress van werken, leren en mantelzorg

Je hebt niet alleen te maken met stress door werk. De combinatie van werken, leren en mantelzorg kan de druk verder opvoeren. Gelukkig zijn er ook instanties, zoals de Sociaal Economische Raad, die de alarmbellen doen rinkelen, want stress geeft verzuim en dat kost geld. Eind vorige maand is er door de SER hierover een advies ingediend bij het kabinet.

Lees hier hoe we al dat gecombineer zouden kunnen organiseren

3. Onderzoek : Werkdruk onder docenten op middelbare scholen

Weet je… iedereen vindt wat van het onderwijs. Het is van groot belang want het gaat ons allen aan. Er is notabene een Regeldrukagenda ondertekend. Wow… om de werkdruk in het onderwijs te verminderen. Weten we eigenlijk wel, wanneer we niet in het onderwijs werken, wat die druk allemaal met zich meebrengt? Dat geldt voor ons hele onderwijssysteem, van basisschool tot beroepsonderwijs. Inspectie vraagt om kwaliteit, natuurlijk, maar de mens in de leerkracht lijkt in dit opzicht wel van ondergeschikt belang. Dit artikel wijst op de verantwoordelijkheid die scholen hebben voor de druk die ontstaat door regels, emotionele belasting en intimidatie. Het is nog een zware klus voor directie en besturen hiermee om te gaan.

En tot slot, nog een mooi filmpje. Ik wens jullie een goede week en een fijn weekend.

Verandering begint bij jezelf, toch?

Posted in Geen categorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *